Morun cu ciuperci
PrinteazaMorun cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin.
- 1-2 kg morun
- 1/2 kg ciuperci
- 3 linguri cu unt
- 4 linguri cu faină
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- 1 telină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- sare
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- 2 cuişoare
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, tăiaţi-1 felii potrivit de groase. Săraţi şi piperaţi uşor fiecare felie de peşte, treceţi prin faină şi rumeniţi-le în unt. Scoateţi peştele pe un platou.
Pregătitţi ciupercile: spălaţi, curăţaţi de nisip şi resturi de frunze flecare ciupercă, scoateţi codiţele şi spălaţi din nou.
Tocaţi în sferturi sau felii mari; daţi un praf de sare, lăsaţi în castron.
In untul rămas de la peşte faceţi un sos cu 1 pahar de vin şi 1 cană de apă, sare, piper boabe, foi de dafin şi cuişoare.
Lăsaţi să clocotească şi fierbeţi în el morcovii tăiaţi rondele, ceapa, ţelina, pătrunjelul — tocate mărunt. După 40 min treceţi legumele prin sită. Ca să scurtaţi timpul de pregătire a mesei mixaţi legumele 1 min.
Fierbeţi c iupercile 1/4 oră în apă cu sare, amestecaţi cu sosul de legume.
Serviţi feliile de peşte pe farfurii; aşezaţi lângă peşte ciupercile cu sos de legume şi felii de pâine proaspătă.
Pofta buna!