File de morun cu avocado din: avocado, morun, maioneza, ulei, ceapa, cartofi, verdeata. Ingrediente: 200 g avocado 800 g file de morun 100 g maioneză 100 ml ulei 1 ceapă mică roşie 2-3 cartofi 1 legătură de verdeaţă Mod de preparare: Carnea de morun se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în ulei […]
Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci
PrinteazaMorun la cuptor cu macaroane cu ciuperci din: morun, macaroane, parmezan, unt, sare, piper, peste afumat, ciuperci, faina, bulion, vin, sos.
Ingrediente:
- 1,400 kg morun
- 250 g macaroane
- 60 g parmezan sau caşcaval
- 150 g unt
- sare
- piper
- 100 g peşte afumat
- 150 g ciuperci
- 1/2 lingură de făină
- 1 lingură de bulion
- 1/2 pahar vin
- 2 linguri sos brun de peşte
Mod de preparare Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci:
Morunul se pune într-o tavă, se dă sare, piper, puţin ulei, puţină apă şi se dă la cuptor circa 35 minute. Se controlează să nu se ardă fondul.
Separat se fierb macaroanele în apă cu sare, se strecoară cînd sînt gata şi se taie bucăţele. Se sotează apoi în unt cu ciupercile fierte tăiate julien şi cu peştele afumat tăiat.
Morunul se aşază pe un platou garnisit cu macaroanele presărate cu parmezan ras.
Separat se serveşte sos de miglas care se face în tava în care a fost fiert morunul şi care se prepară din 1/2 lingură făină, 1/2 pahar vin, 1 lingură bulion pastă, 2 linguri sos brun de peşte .
Se fierbe 5-6 minute şi se strecoară.
Pofta buna!
Morun au beurre noir din: morun, unt, sare, piper, sos Meuniere, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 6 cotlete de morun (150-200 g fiecare) 150 g unt sare piper 500 ml sos Meuniere 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Feliile de morun se curăţă de grăsime şi se fierb în apă cu puţină sare […]