Morun fript cu marar

Printeaza

Morun fript cu marar din: morun, marar, unt, smantana, lamaie, vin, sare grunjoasa, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de morun
  • 1 legătură mare de mărar
  • 100 g unt
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 lămâile
  • 4 linguri cu vin alb
  • 2 linguri cu sare grunjoasă
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare Morun fript cu marar:

Tăiatţi peştele în felii de 200 g fiecare. Spălaţi şi uscaţi feliile cu şerveţele absorbante.

Tăiaiţi o folie mare de aluminiu şi ungeţi toată suprafaţa cu unt. Aşezaţi jumătatce din legătura de mărar bine spălat şi uscat în prosop, apoi feliile de peşte.

Presăraţi sare grunjoasă peste tot şi piperaţi după gust. Acoperiţi cu restul tijelor de mărar.

Pe fiiecare felie de peşte puneţi câte 1 bilă de unt. Stropiţi cu vin alb, închideţi folia de; aluminiu ca pe un sac.

Prindeţi capetele cu agrafe şi aşezaţi sacul în formă de sticlă termorezistentă sau în tavă, lăsaţi la cuptor pentru 1/2 oră.

Scoaateţi peştele, serviţi în folie. Alături: unt topit şi felii de lămâie, pâine proaspătă şi vin alb.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Morun cu broccoli

Morun cu broccoli  Ingrediente: 800 g broccoli 3 haşme 5 linguri de ulei de măsline 4 fire de pătrunjel cu frunza lată 15 cl smântână degresată 4 ouă întregi 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă 15 cl de supă de legume 15 cl de vin alb 1 lingură de cimbru tocat 4 bucăţi de morun, […]

Fricando de morun sau nisetru in aspic

Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se curăţă un strat subţire de deasupra, care s-a îngălbenit la fiert. Se sărează şi apoi se decorează după plăcere şi se glasează cu aspic. Se aranjează pe un platou lung, decorindu-se în jur cu crutoane de aspic. La masă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.