Morun cu lapte de cocos si lamaie verde

Printeaza

Morun cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde, ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g fileuri de morun proaspat
  • 3 lamai verzi
  • 1 ceapa alba mica
  • 4 linguri cu lapte de cocos
  • 1 lingura cu cozi de ceapa verde tocate fin
  • boia de ardei
  • 40 g nuca de cocos (lamele)
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Verificaţi să nu rămînă oase în fileurile de morun, trecînd uşor cu degetul peste carne.

Scoateţi-le eventual cu o pensetă. Spălaţi fileurile, ştergeţi-le. Puneţi-le 15 minute în congelator pentru a se întări.

Stoarceţi 2 lămîi şi puneţi deoparte sucul. Curăţaţi şi tocaţi ceapa foarte fin.

Scoateţi fileurile de peşte din frigider şi tăiaţi-le felii destul de groase.

Puneţi-le pe o farfurie adîncă împreună cu ceapa, stropiţi-le mai întîi cu lapte de cocos şi amestecaţi bine.

Turnaţi apoi zeama de lămîie, adăugaţi ceapa verde tocată şi amestecaţi din nou. Acoperiţi platoul cu folie alimentară şi lăsaţi la marinat în frigider, 2 ore.

Curăţaţi, în lung, coaja ultimei lămîi, din loc în loc, regulat, şi apoi tăiaţi-o în rondele.

In ultimul moment aşezaţi lamelele de morun şi de ceapă pe un platou rece. Săraţi, piperaţi după gust şi aşezaţi lamelele de nucă de cocos deasupra.

Ornaţi cu rondele de lămîie. Serviţi foarte rece, ca antreu, sau ca fel de mîncare unic pentru o masă uşoară.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.