Morun fript cu marar din: morun, marar, unt, smantana, lamaie, vin, sare grunjoasa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de morun 1 legătură mare de mărar 100 g unt 1 pahar cu smântână 1 lămâile 4 linguri cu vin alb 2 linguri cu sare grunjoasă sare piper măcinat Mod de preparare: Tăiatţi peştele în felii […]
Morun cu legume
PrinteazaMorun cu legume din: morun, ciuperci,faina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, dafin, cuisoare, unt, vin, sare, piper.
Ingrediente:
- 1-2 kg morun
- 500 g ciuperci
- 4 linguri cu făină
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- pătrunjel cu frunze
- dafin
- cuişoare
- piper boabe
- 2-3 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin alb
- sare şi piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, goliţi-l, tăiaţi-l felii, săraţi-l şi piperaţi-l, daţi-l prin faină, apoi prăjiţi-l în 2 linguri cu unt.
Scoateţi peştele pe farfurie, iar în untul rămas turnaţi 1 cană cu apă şi 1 pahar cu vin alb, puneţi la fiert morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, condimentaţi cu piper boabe, dafin şi cuişoare, mai lăsaţi 15 min, după care răciţi, treceţi sosul prin sită şi fierbeţi în el ciupecile (care au scăzut pe foc mic într-o lingură cu unt) cel puţin 10 min.
Serviţi peştele alături de ciuperci, totul stropit cu sosul de legume şi condimentat cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata cu morun din: file de morun, avocado, castravete, masline, lamaie, ulei, laptuci, bob, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 500 g fileu de morun 1 avocado 1 castravete verde 12-15 măsline negre 1 lămâie 4 linguri cu ulei de măsline 2 lăptuci mijlocii (salată verde) 200 g bob decorticat 3 crenguţe de coriandru sare piper măcinat […]
Pofta buna!