Morun pescaresc

Printeaza

Morun pescaresc din: morun, cartofi, smantana, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 6 felii de morun
  • 800 g cartofi
  • 125 ml smântână
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare Morun pescaresc:

Se pune morunul în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Se ţine 3 minute la foc foarte mic, astfel încât apa să nu dea în clocote.

Se scoate peştele cu spumiera, se scurge bine şi se ţine la cald. Cartofii se spală, bine şi se fierb în coajă, în apă sărată.

Se scurg cartofii, se curăţă cât sunt fierbinţi şi se taie în rondele subţiri.

Se serveşte fiecare felie de morun cu cartofi, totul stropit cu smântână bătută cu zeamă de lămâie şi piper.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Felii de morun cu amestec de legume

Felii de morun cu amestec de legume Ingrediente: 6 felii de morun 150 g mazăre păstăi 150 g mazăre boabe 2 legături de morcovi noi 200 ml smântână lichidă 1 linguriţă de piper măcinat 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie sare ulei de măsline Preparare: Se curăţă păstăile de mazăre şi morcovii. Se pune […]

Dovlecei cu morun

Ingrediente: 6 dovlecei rotunzi 500 g batog de morun 100 ml lapte 50 g unt 4 cartofi 1 lămâie 3 legături de pătrunjel Piper Mod de preparare: Pune batogul în apă rece cu 1-2 ore înainte de pregătire.Spală dovleceii şi taie-le capacele. Curăţă-le miezul cu grijă şi păstrează-l. Fierbe dovleceii şi miezul în baie-marie, timp […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.