Salata cu morun din: file de morun, avocado, castravete, masline, lamaie, ulei, laptuci, bob, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 500 g fileu de morun 1 avocado 1 castravete verde 12-15 măsline negre 1 lămâie 4 linguri cu ulei de măsline 2 lăptuci mijlocii (salată verde) 200 g bob decorticat 3 crenguţe de coriandru sare piper […]
Morun siberian
PrinteazaMorun siberian din: file de morun, salata a la russe, morcov, gogosari, maioneza, ceapa, radacina de patrunjel, radacina de telina, pastarnac, telina, foi de dafin, piper, sare.
Ingrediente:
- 4 fileuri de morun
- 400g salată a la Russe
- 50g morcov
- 50g gogoşari roşii muraţi
- 100g maioneză
- 1ceapă mică
- 1rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 telină mică
- 2 foi de dafin
- 10- 12 boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Fileul de morun se spală, se scurge de apă, se şterge cu un şervet şi se condimentează cu sare şi piper.
Morcovul, rădăcina de pătrunjel şi de păstârnac, ţelina şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se pun acestea la fiert în 2 1 apă, se adaugă foile de dafin, piperul boabe şi când apa începe să fiarbă, se ia spuma.
Se pun apoi bucăţile peşte şi se fierb, la foc mic, circa 15 minute, apoi se scot şi se las să se răcească.
Se servesc fileu rile de morun reci, cu salată a la Russe, cu legume tăiate îr diverse forme şi se ornează cu maioneză şi feliuţe subţiri de gogoşar.
Pofta buna!
Morun fript cu ciuperci din: morun, ciuperci, rosii, ceapa, vermut, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morun proaspăt (1 bucată întreagă) 300 g ciuperci mici albe 4 roşii mari 2 cepe 1 lingură cu vermut alb sec 2 linguri cu unt sare piper măcinat Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi bucata de peşte, săraţi […]