Morun cu vodca si boia

Printeaza

Morun cu vodca si boia din: morun uscat, ulei usturoi, unt, cenusa de mesteaca, boia, dafin, rachiu sau de vodcă, mied (un fel de hidromel), sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g morun uscat
  • 100 ml ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 30 g cenuşă de mesteacăn
  • 1 praf de boia
  • 1/2 frunză de dafin
  • 1 păhărel de rachiu sau de vodcă
  • 1 păhărel de miod (un fel de hidromel)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Morun cu vodca si boia:

Se pune de seara morunul într-un volum mare de apă ca să se desăreze. Se scoate când se începe gătitul.

Se pune timp de 10 minute în bain-marie, stropită cu puţin ulei şi presărând deasupra căţelul de usturoi tocat.

Se lasă apoi să se răcească, se îndepărtează oasele şi pielea şi se taie în bucăţi, după care se aşează pe fundul unei oale.

Se aprinde focul mic, se amestecă untul cu peştele şi, amestecând permanent, se adaugă, puţin câte puţin, cenuşa de mesteacăn, boiaua, un praf de sare şi un praf de piper, paharul de rachiu şi cel de hidromel, apoi frunza de dafin pisată pudră.

Mâncarea este gata atunci când consistenţa ei seamănă oarecum cu cea a unui caltaboş moale.

Se serveşte caldă, cu câteva pahare de rachiu.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.