Morzello catanzarese
PrinteazaO reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
- 600 g burta prefiarta
- 200 g ficat de vita
- 200 g plaman de vita
- 1 rinichi de vita
- 1 ardei iute
- 10 foi de dafin
- 2 linguri oregano
- 2 linguri pasta de tomate
- 700 ml suc de rosii
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert în 3 litri de apă ficatul, plămânul, rinichiul şi burta împreună cu 1 linguriţă sare. Fierbeţi-le 40 de minute, apoi scurgeti-le de apă, lăsaţi-le puţin să se răcească şi tăiaţi-le în feliuţe. Puneţi totul într-o cratiţă, în uleiul încins şi prăjiţi-le la foc mic, împreună cu ardeiul iute tocat mărunt, oregano, foile de dafin şi pasta de tomate.
După 20 de minute, adăugaţi sucul de roşii, potriviţi de sare şi piper, după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 25-30 de minute.
De regulă, Morzello se serveşte într-o pâine în formă de inel tăiată în 4 sferturi. Cele 4 sferturi se taie în două, pe orizontală, se pune întâi sosul preparatului care este absorbit de miezul pâinii, apoi se pun bucăţelele de carne, formând un fel de sandwich.
Morzello catanzarese
Pofta buna!