1. Îţi protejează inima
Sfecla roşie scade riscul apariţiei tensiunii arteriale. Dă rezultate foarte bune dacă o mănânci coaptă la cuptor, sub formă de salată, cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline presat la rece. Vitamina C din lămâie şi acizii graşi de tip Omega 3 din uleiul de măsline îţi protejează inima.
2. Indicată în alimentaţia gravidelor
Femeile însărcinate pot include în alimentaţie sfeclă, o rădăcinoasă bogată în acid folic, necesară bunei dezvoltări a bebeluşului. Mai mult, sfecla protejează gravidele de neplăcerile din sarcină: varice, tensiune mare şi carenţe de minerale şi vitamine. Studiile mai arată că un pahar cu suc proaspăt de sfeclă pe zi previne malformaţiile bebeluşului încă din pântecele mamei lui.
3. De ajutor în infecţii urinare
Infecţiile urinare provocate de calculii renali pot fi prevenite dacă urmezi profilactic o cură cu suc de sfeclă amestecat cu suc de morcovi şi de ţelină. Bei câte două pahare cu suc, unul dimineaţa şi unul seara. Băutura are efect diuretic, protejează rinichii, reface ţesuturile şi ajută la eliminarea calculilor. În plus, reduce inflamaţiile şi calmează durerile provocate de infecţie.
4. Alungă stările de oboseală
Sflecla roşie luptă împotriva stărilor de oboseală. Pentru asta trebuie să bei suc de sfeclă amestecat cu sucul de la doi morcovi, un măr şi o pară. Consumă zilnic acest delicios aliment la micul dejun. Este remineralizant şi susţine organismul în perioadele de oboseală şi stres prelungit. De asemenea, sucul mai este indicat persoanelor care se află în covalescenţă şi care suferă de anemie.
Articol preluat de aici.