7 motive pentru care ar trebui să storci o lămâie

Printeaza

7 motive pentru care ar trebui să storci o lămâieSucul de lămâie are atâtea beneficii pentru sănătate, încât îl putem considera un medicament universal. Previne apariția calculilor renali, vindecă infecțiile din gât, scade febra și ajută la slăbit, acestea fiind doar câteva dintre motivele pentru care storsul unei lămâi ar trebui să devină un obicei.

entru că este un fruct citric, lămâia este în esență acidă, având un pH sub 7. Însă este interesant că după ce o consumăm mineralele din sucul de lămâie, în special potasiul și sodiul, se descompun în fluxul sangvin și astfel nivelul pH-ului crește la 7, adică valoa­rea de care corpul are nevoie. Flavonoidele din sucul de lămâie conțin antioxidanți, de aceea ajută atât prevenirea și tratarea multor afecțiuni, printre ele alergiile, dermatita, astmul, diabetul, hemoroizii, infecția cu candida, ulcerul și multe altele. În plus, sucul de lămâie adaugă multă savoare mâncării. Practic, dacă spunem că lămâia este un superfruct nu exagerăm absolut deloc.

1. Sucul de lămâie ne scapă de calculii renali

O ceașcă de suc de lămâie băută zilnic crește nivelul de citrat din urină, un factor important în prevenirea apariției pietrelor la rinichi. Dacă vă este greu să beți suc de lămâie simplu, puteți să stoarceți patru sau cinci lămâi într-un litru de apă și să-l consumați pe parcursul zilei.

2. Sucul de lămâie vindecă inflamațiile gâtului

Amestecați sucul dintr-o lămâie cu o linguriță de miere. Ambele sunt remedii pentru răceală și ne ajută să scăpăm mai repede de inflamațiile gâtului care vin odată cu ea. Mai nou s-a demonstrat că acest suc ne scapă și de febră.

3. Scapă de kilogramele în plus

Studii recente arată că lămâile conțin pectină, o fibră care ne ajută să slăbim, inclusiv în zonele din jurul abdomenului. În plus, pectină este bună și pentru cei care suferă de steatohepatită (ficat gras), scade nivelul colesterolului și ajută bila să funcționeze normal.

4. Sucul de lămâie la micul dejun

În mod normal, suntem tentați să folosim sucul de lămâie doar dacă suntem răciți, însă dacă îl amestecăm cu apă caldă obținem o băutură care ne stimulează tractul digestiv, poate fi băută fără greutate și în același timp ne asigurăm și necesarul de vitamina C.

5. Calmează înțepăturile de țânțari

În mod normal, nu prea vedem vreo legătură între sucul de lămâie și înțepăturile de țânțari, însă, cu toate acestea, puțină vată înmuiată în suc de lămâie poate calma imediat, datorită rolului antiinflamator și anestezic al acestuia.

6. Sucul de lămâie are efecte anticancerigene

Studiile arată că liminoidele din citrice pot ajuta la prevenirea apariției celulelor canceroase. Potrivit Serviciului de Cercetare Agricolă din California, limi­noidele din citrice combat cancerul, în special pe cel de plămâni, piele și colon.

7. Sursă de potasiu

Bananele nu sunt singurele fructe care au un conținut ridicat de potasiu. Dincolo de vita­mina C, o lămâie oferă apro­ximativ 80 de miligrame de potasiu care ne ajută să ne menți­nem organismul sănătos.

 

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.