Moussaka cu legume si feta

Printeaza

Moussaka cu legume si feta din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de malsine, feta, ou, iaurt grecesc, sos de tomate si oregano.

Ingrediente:

  • doi ardei grasi galbeni, taiati in bucati
  • doua cepe rosii, taiate in bucati
  • doi dovlecei medii, taiati in felii groase
  • o vanata mare, taiata cuburi
  • o lingura ulei de masline
  • 85g feta
  • un ou
  • 200ml iaurt grecesc
  • 700g sos de tomate
  • doua linguri de oregano proaspat taiat sau doua lingurite uscat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se pun legumele intr-o tava mare, se stropesc cu ulei, se asezoneaza si se baga la cuptor timp de 25 de minute, pana se fragezesc.

Se paseaza feta cu ajutorul unei furculite si se amesteca impreuna cu oul, iaurtul, sare si piper.

Cand legumele sunt gata, se pun intr-un vas de iena di deasupra se toarna sosul de tomate, toppingul cremos si se presara oregano.

Apoi se incalzeste cuptorul la 220ºC si se coace timp de 20-25 de minute, pana ce toppingul capata o nuanta aurie.

 

Moussaka cu legume si feta

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.