Moussaka de mouton

Printeaza

Moussaka de mouton din: carne de oaie, vinete, ciuperci, ceapa, sos, patrunjel, usturoi, oua.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de oaie
  • 9 vinete
  • 125 g ciuperci albe
  • 75 g de ceapa
  • 100 ml sos espagnole
  • O lingura de patrunjel tocat
  • un catel de usturoi
  • 3 oua

 

Mod de preparare:

Sos espagnole: Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma).

caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se adauga 250 ml de supa incetul cu incetul si se amesteca departe de foc pentru 15 minute.

adauga patrunjel, piper,sare, o ceapa intepata de 2 cuisoare, dafin, cimbru si se pune la fiert la foc mic pt o ora.

raceste se lasa sa se aleaga grasimea, se pune din nou la fiert adaugandu-se bulion de rosii. fierbe inca 30 de minute pe foc mic.Cand e gata se trece prin strecuratoare.

Moussaka de mouton

 

1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se inteapa pulpa, nu se curata de coaja. prajesc in ulei.

scoate carnea vinetelor si se pastreaza coaja; 125 g ciuperci albe se prepara sote in unt 75 g de ceapa asemenea 100 ml de sos espagnole 3 vinete se taie in rondele si se prajesc in ulei.

amesteca carnea tocata cu vinetele prajite  cu ceapa si ciupercile calite in unt, o lingura de patrunjel tocat, un catel de usturoi taiat, sosul spaniol, si doua-trei oua.

Montajul musacalei: tapiseaza interiorul si peretii unei forme de sarlota sau ale unei tavi dreptunghiulare cu cojile de vinata (partea neagra, coaja exterioara in afara).

pune un strat de umplutura, un strat de vinete prajite si se alterneaza astfel. taseaza bine. acopera partea superioara cu coji de vinete si cu o hartie pergament unsa cu unt.

coace la cuptor, la bain marie timp de 1 ora. scoate de la cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute, si se scoate pe un platou din forma pentru a se servi.

Daca se prepara in tava dreptunghilara se poate servi din tava.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.