Moussaka

Printeaza

Moussaka

Moussaka

Ingrediente

  • 700 g vinete
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ceapă
  • 1 kg de cartofi fierţi cu o zi înaiinte
  • 3 ardei roşii
  • 4 linguri cu unt
  • 2 linguri cu pătrunjel tocat
  • 5 linguri cu făină
  • 700 ml lapte
  • 400 g smântână
  • 1/2 linguriţă cu zahăr
  • 1 lingură cu suc de lămâie
  • 1 linguriţă cu coajă de lămâie rasă
  • 6 linguri cu ulei
  • 1 kg de carne de vită tocată
  • 1/2 linguriţă cu scorţişoară
  • 3 ouă

Mod de preparare

Tai mărunt ardeiul şi îl prăjeşti într-o lingură cu unt încins. Torni deasupra o jumătate de cană cu apă, dregi cu sare şi piper, acoperi şi laşi pe foc în jur de 7 minute, apoi strecori. Topeşti restul de unt într-o oală, amesteci cu făina, pui deasupra laptele şi smântână şi laşi să fiarbă la foc mic 5 minute, amestecând.

Dregi cu sare, piper, zahăr, zeamă şi coajă de lămâie. Laşi să se răcească. încingi 3 linguri cu ulei într-o tigaie marre şi prăjeşti pe rând carnea tocată şi ceapa mărunţită. Amesteci piureul de ardei şi pătrunjelul tocat, dregi până cândl devine picant cu sare, piper şi scorţişoară.

Prăjeşti feliile de vinete în restul de ulei. Pui pe o formă mare, unsă cu ulei, jurmătate din cartofii tăiaţi felii, apoi sos, vinete, iar sos, restul de cartofi.

Pui peste, răspândit în mod egal, amestecul cu catrne tocată. încorporezi ouăle în sos şi presari peste mâncare. Coci în cuptorul încălzit 40 de minute.

Moussaka

Moussaka

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea ma omor cu musacaua. Mi se pare in preparat destul de greu de digerat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.