Mousse alb cu levantica
PrinteazaMousse alb cu levantica
Ingrediente:
- 250 ml de frişca
- 5 fire de levănfică
- 4 foi de gelatina incoloră
- 6 gălbenuşuri
- 4 linguri de zahăr pudră
- 200 grame ciocolată albă
- 4 linguri zahăr o portocală
- 50 ml lichior de portocale
Preparare:
Frişca se amestecă cu levăntică, se lasă la frigider, apoi se îndepărtează levăntica. Gelatina se înmoaie în apă rece. Gălbenuşul de ou cu zahărul pudră se bate în apă caldă pînă se obţine o spumă groasă.
Ciocolata se topeşte la temperatură scăzută în 5 linguri de cremă-frişcă de levănfică. Apoi se adaugă gelatina bine scursă. Totul se amestecă în spuma de ou. La final se bate bine crema de levănfică rămasă şi se întinde în straturi egale. Mousse-ul se pune în castroane şi se lasă la răcit aproximativ 8 ore. De pe restul crenguţelor de levăntică se îndepărtează florile. 3 linguri de zahăr se topesc pînă devine brun şi se lasă să se caramelizeze.
Se adaugă florile de levănfică, se toarnă caramelul pe o folie de aluminiu unsă cu ulei şi se lasă la răcit pînă se poate sparge în bucăţi. Portocala se spală în apă caldă şi se taie în felii. Zahărul rămas se pune într-o tigaie şi se caramelizează şi el, apoi se stinge cu lichior de portocale. Feliile de portocală se dau prin caramel, apoi se aşază pe patru farfurii.
Din mousse-ul de levăntică se împart 4 porţii şi se aşază pe feliile de portocală. Se adaugă crusta de caramel şi se ornează după gust cu florile de levăntică.
Pofta buna!
Eu fac o reteta simpla de mousse cu ciocolata care iese gustos de fiecare data.
Ingrediente:
4 avocado
1 cup cacao amara
1 cup miere/nectar de agave
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Curatati fructele de avocado si adaugati pulpa in vasul robotului de bucatarie. Mixati la viteza maxima pana devine o pasta fina.
Adaugati cacaua, mierea si extractul de vanilie. Mixati in continuare timp de 2-3 minute pana devine o spuma pufoasa.