Mousse de capsune – reteta gustoasa
PrinteazaMousse de capsune din: capsune, zahar, albus, zeama de lamaie, frisca batuta.
- 5 pahare de căpşuni
- un pahar de zahăr
- un albuş
- o jumătate de pahar de zeamă de lămâie
- două pahare frişcă bătută
Mod de preparare:
Se bat cu telul, timp de 5 minute sau până când compoziţia se îngroaşă puţin, căpşunile împreună cu zahărul, albuşul şi zeama de lămâie.
Aceasta se încorporează uşor în frişca bătută şi se toarnă apoi într-un vas incasabil. Apoi se pune la îngheţat.
După ce desertul se întăreşte, se ornează cu frişcă şi cu fructe, apoi se serveşte cu sos de căpşuni.
Pentru acesta aveţi nevoie de 500 g căpşuni, două linguri de zahăr, două linguri suc de portocale şi un sfert de cană de apă.
Intr-o cratiţă potrivită se pun căpşunile, zahărul şi sucul de portocală, la foc mare.
Se amestecă până când zahărul s-a dizolvat. Se adaugă apa şi se aduce amestecul la fierbere, apoi se dă aragazul la mai mic.
Se pune un capac şi se lasă să fiarbă, amestecând din când în când pentru a despărţi căpşunile.
Trebuie să stea pe foc până când sosul a devenit cremos, iar căpşunile sunt moi, însă destul de ferme.
Se dă deoparte şi se lasă să se răcească puţin.
Mousse de capsune
Pofta buna!