Mousse cu capsune
PrinteazaO reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere, frisca si capsune.
- 200 g ciocolata
- 60 g alune de padure macinate
- 1 lingura miere
- 250 ml frisca lichida
- 200 g capsune
Mod de preparare:
Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider. Topiţi ciocolata la bain-marie. Lăsaţi-o câteva minute să se răcească, adăugaţi-o treptat în frişcă amestecând de jos în sus. încorporaţi mierea amestecată cu alunele măcinate şi omogenizaţi bine compoziţia obtinută.
Umeziţi cu apă 4 forme (pahare) apoi tapetaţi cu folie de plastic şi puneţi în acestea, în mod egal, amestecul cu ciocolată. Puneţi formele la congelator pentru 3-4 ore. Răsturnaţi mousse-ul pe farfurii de desert, îndepărtaţi folia de plastic şi serviţi-l ornat cu feliuţe de căpşune şi alune de pădure sfărâmate.
Mousse cu capsune
Pofta buna!