Laptele de soia este una dintre cele mai populare alternative vegetariene sau vegane la laptele de origine animală. Acest lichid cremos și ușor dulceag are o gamă largă de utilizări în bucătărie și este apreciat nu numai pentru gustul său, ci și pentru beneficiile […]
Mousse de ciocolata cu caise si nuci
PrinteazaMousse de ciocolata cu caise si nuci din: băutură de orez, ciocolată amăruie cu 70% cacao, zahăr brun, lichior de caise, caise şi nuci.
Ingreidente:
- 100ml băutură de orez
- 260g de ciocolată amăruie cu 70% cacao
- 4 linguri de zahăr brun / melasă
- 2 linguri lichior de caise
- caise şi nuci pentru decor
Mod de preparare:
topeşte ciocolata împreună cu băutura de. orez şi zahărul pe bain-marie, şi se amestecă uşor cu o spatulă pentru a se topi uniform.
Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc şi se pune într-un bol metalic. Acesta se pune într-un alt bol, mai mare, plin 3/4 cu apă de la frigider şi cuburi de gheaţă.
bate ciocolata topită cu mixerul timp de 1 minut, după care se adaugă lichiorul de caise şi se bate în continuare până când devine o spumă fină.
pune în pahare şi se decorează cu jumătăţi de caise şi nuci.
Mousse de ciocolata cu caise si nuci
Pofta buna!
Jambon de Porc în Sos de Portocale și Rozmarin – Delicatesă Culinară pentru Ocazii Speciale
din: jambon de porc, portocale, rozmarin, zahar brun, boia dulce, sare, piper, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 kg jambon de porc 2 portocale, sucul și coaja rasă 2 crenguțe de rozmarin proaspăt 3 linguri zahăr brun 1 linguriță boia […]