Mousse de ciocolata cu caramel
PrinteazaMousse de ciocolata cu caramel din: frisca, ciocolata, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, biscuiti cu cacao, unt, sos caramel.
- 300ml de frisca
- 150g de ciocolată cu lapte tocată fin
- 150g de ciocolată amăruie tocată fin
- 150ml de lapte
- 50g zahăr pudră
- 200g de biscuiţi cu cacao
- 2 linguri de unt la temperatura camerei
- sos caramel, pentru decor
Mod de preparare:
Se fierbe laptele, după care se împarte în două boluri şi se adaugă ciocolata – cea cu lapte într-un bol şi ciocolata amăruie în celălalt.
Se lasă 1 minut să se topească ciocolata, după care se amestecă uşor cu e spatulă, pentru a obţine o consistenţă fină şi se lasă să se răcească, într-un alt castron se bate frisca cu zahărul până când se întăreşte, apoi se pune jumătate din cantitate peste amestecul de ciocolată cu lapte, iar cealaltă jumătate peste, amestecul de ciocolată amăruie.
Se amestecă uşor, după care se dau castroanele la frigider timp de 10 minute.
Intre timp, se mărunţesc biscuiţii, se amestecă cu untul şi se tapetează patru forme rotunde cu hârtie de copt.
Se aşează în forme un strat -de biscuiţi, un strat de mousse de ciocolată amăruie, un alt strat de biscuiţi, şi un strat de mousse de ciocolată cu lapte.
Se dă la frigider timp de 4 ore, să se aşeze. După ce s-a răcit, se scoate din forme şi se serveşte cu sos caramel.
Mousse de ciocolata cu caramel
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o prajitura