Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor Mod de […]
Mousse de ciocolata neagra
PrinteazaMousse de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, unt, oua, sare.
- 320 g ciocolata neagra (70%)
- 30 g unt nesarat
- 6 oua
- un varf de sare
Mod de preparare:
Se separa oualele. Se rupe ciocolata in bucati mici si se pune intr-un castron la bain-marie.
Se adauga untul si se amesteca foarte incet pana la incorporarea totala. Intre timp se bat spuma albusurile cu sarea.
Dupa ce ciocolata si untul s-au amestecat, se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste galbenusuri.
Apoi se incorporeaza cu atentie albusurile. Crema se pune la frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mousse de lamaie si coacaze
Mousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze. Ingrediente: 90 g biscuiţi digestivi 50 g unt 4 foi de gelatină 2 lamai 200 g cremă de brânză 3 linguri zahăr pudră coajă de lămâie rasă extract pur de vanilie esenţă de migdale 200 g frişcă menta […]
Mousse de frisca cu biscuiti
Mousse de frisca cu biscuiti din: biscuiti, unt, miere, iaurt, frisca, gelatina, zahar, sirop de capsuni. Ingrediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă Pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2 pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de căpşune Mod de preparare: Intr-un […]
Mousse cu capsune
Mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina Pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se amesteca bine […]
Pofta buna!