Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor Mod de […]
Mousse de ciocolata (varianta)
PrinteazaMousse de ciocolata din: oua, zahar, lapte, faina, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de migdale, mascarpone, frisca, fulgi de ciocolata, fulgi de porumb, capsune, biscuiti.
- 4 gălbenuşuri
- 175 g zahăr
- 400 ml lapte
- 2-3 linguri făină
- un praf sare
- 2-3 linguri cacao
- un plic zahăr vanilat
- esenţă de migdale
- 200 g brânză mascarpone
- 200 g frişcă naturală
Pentru ornat:
- fulgi de ciocolată
- fulgi de porumb
- căpşune
- biscuiţi
Mod de preparare:
Se pun gălbenuşurile într-un bol şi se freacă cu un praf de sare, cu zahărul vanilat şi zahărul tos.
Se adaugă cacaua şi făina cernută şi, la sfârşit, laptele fierbinte. Se pune să fiarbă la foc mic.
Se amestecă continuu ca să nu se lipească şi să nu facă cocoloaşe. După ce a fiert, se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Separat, se bate frişca împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se lasă la frigider.
După ce s-a răcit crema de ciocolată, se încorporează puţin câte puţin în brânza mascarpone.
Se obţine o cremă pufoasă. Se adaugă esenţa de migdale şi frişca şi se toarnă în cupe.
Se ornează cu fulgi de ciocolată şi de porumb şi se serveşte cu biscuiţi şi căpşune proaspete.
Mousse de ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Mousse de ciocolată cu portocale
Pofta buna!