Mousse cu capsune
PrinteazaMousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar.
- 1 pandispan
- 500 g capsune
- 250 g smantana
- 7 g gelatina
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 200g zahar
- 4 linguri apa
Mod de preparare:
Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se amesteca bine cu apa si se pun la foc. Intre timp, albusurile se bat spuma.
Cand siropul incepe sa fiarba in clocot se adauga treptat peste albusuri care vor fi batute in continuare pana se formeaza o bezea consistenta.
Se incorporeaza gelatina. Smantana se bate spuma si se adauga peste bezeaua amestecata bine cu capsunele. Decupam pandispanul cu diverse forme pe care apoi le umplem cu mousse.
Decoram mousse-ul cu capsune si menta proaspata si va fi servit dupa ce a stat cel putin 2 ore la frigider.
Pofta buna!