Mousse cu ciocolata, fructe si rom
PrinteazaMousse cu ciocolata, fructe si rom din: ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj, oua, rom, fructe de sezon si zahar.
- 100 g ciocolata alba de menaj
- 100 g ciocolata neagra de menaj
- 6 oua
- 30 ml rom
- 500 g fructe, dupa preferinta
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Radeţi ciocolata într-un vas, puneţi apoi la bain-marie şi topiţi ciocolata. Amestecaţi pana la omogenizare, luaţi vasul de pe foc şi incorporati pe rând gălbenuşurile, amestecând după fiecare. Bateţi albuşurile spumă şi adăugati în compoziţie, amestecând de jos in sus cu o spatula.
Adaugati romul şi repartizaţi compoziţia în boluri. Dati la frigider 2-3 ore. Curăţaţi fructele de sâmburi, puneţi într-un vas cu zahărul, la foc mic.
Lăsaţi să fiarbă până când se înmoaie. Turnaţi fructe deasupra fiecărei porţii de mousse.
Pofta buna!