Mousse cu ciocolată si cafea
PrinteazaMousse cu ciocolată si cafea din: piscoturi, ciocolata, oua, zahar, cafea neagra, cacao.
- 10-12 piscoturi
- 200 g ciocolata
- 4 oua
- 50 g zahar
- 100 ml cafea neagra
pentru servit:
- o lingura cacao cernuta
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain- marie, iar gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. După ce se topeşte zahărul, crema cu gălbenuş se amestecă în ciocolata topită si răcită. Albuşurile se bat spumă si se adaugă în crema cu gălbenuş şi ciocolată.
Intr-o formă cu pereţi drepţi, se aşază unul lângă altul pişcoturile trecute rapid prin cafea. Se toarnă amestecul cu ouă si ciocolată, se scutură uşor forma pentru ca toată crema să se aşeze si se dă la rece pentru două ore. Se scoate prin răsturnare. Se serveşte presărată cu cacao.
Mousse cu ciocolată si cafea
Pofta buna!