Mousse de ciocolata alba si zmeura
PrinteazaMousse de ciocolata alba si zmeura din: ciocolata, albus, zahar, smantana, zmeura.
- 150 g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi
- 4 albuşuri
- 60 g de zahăr tos
- 160 ml de smântână pentru frişcă
- 6 linguri de zmeură, pasate sau mixate într-un robot
- 1 mână de zmeură proaspătă, pentru decor
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata într-un bol, deasupra unei crăticioare cu apă care clocoteşte. Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează, treptat, zahărul. Smântână se bate cu un mixer, până se face frişcă.
Se combină smântână bătută cu spuma de albuş, apoi se pune peste ciocolata topită (întâi o treime, se amestecă bine, apoi restul, care se amestecă uşor, cu o spatulă). Jumătate din compoziţie se combină cu zmeura pasată.
Se pune în pahare, mai întâi un strat de spumă roz, apoi un strat din cea albă. Se ornează cu zmeură şi se dă la frigider ca să se întărească.
Pofta buna!
Vreau si eu 🙂