Mousse de ciocolata alba
PrinteazaMousse de ciocolata alba din: smantana, cardamom, ciocolata.
- 300 ml de smântână dulce grasă (pentru frişcă)
- 10 păstăi de cardamom zdrobite
- 200 g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi
Mod de preparare:
Se fierbe smântână împreună cu păstăile de cardamom, apoi se lasă deoparte pentru a se infuza. Se păstrează un pătrăţel de ciocolată şi se topeşte restul treptat într-un bol mare aşszat peste o cratiţă de apă ce fierbe la foc mic.
Se adaugă smântână strecurată, apoi se mixează cu un mixer câteva minute,, pentru a se întări puţin. Se toarnă în vasele de mousse, se acopetă şi se dau la frigider 4 ore (maximum 2 zile), până când se răceşte şi se întăreşte.
Se presară ciocolata păstrată, rasă mărunt, înainte de a servi.
Pofta buna!