Mousse de ciocolata alba

Printeaza

Mousse de ciocolata alba din: smantana, cardamom, ciocolata.

Ingrediente:Mousse de ciocolata alba

  • 300 ml de smântână dulce grasă (pentru frişcă)
  • 10 păstăi de cardamom zdrobite
  • 200 g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi

 

Mod de preparare:

Se fierbe smântână împreună cu păstăile de cardamom, apoi se lasă deoparte pentru a se infuza. Se păstrează un pătrăţel de ciocolată şi se topeşte restul treptat într-un bol mare aşszat peste o cratiţă de apă ce fierbe la foc mic.

Se adaugă smântână strecurată, apoi se mixează cu un mixer câteva minute,, pentru a se întări puţin. Se toarnă în vasele de mousse, se acopetă şi se dau la frigider 4 ore (maximum 2 zile), până când se răceşte şi se întăreşte.

Se presară ciocolata păstrată, rasă mărunt, înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.