Mousse de ciocolata cu caise si nuci

Printeaza

Mousse de ciocolata cu caise si nuci din: băutură de orez, ciocolată amăruie cu 70% cacao, zahăr brun / melasă, lichior de caise, caise şi nuci.

Mousse_de_ciocolata_cu_caise_si_nuci

Ingreidente:

  • 100ml băutură de orez
  • 260g de ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 4 linguri de zahăr brun / melasă
  • 2 linguri lichior de caise
  • caise şi nuci pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata împreună cu băutura de. orez şi zahărul pe bain-marie, şi se amestecă- uşor cu o spatulă pentru a se topi uniform.

Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc şi se pune într-un bol metalic. Acesta se pune într-un alt bol, mai mare, plin 3/4 cu apă de la frigider şi cuburi de gheaţă.

Se bate ciocolata topită cu mixerul timp de 1 minut, după care se adaugă lichiorul de caise şi se bate în continuare până când devine o spumă fină.

Se pune în pahare şi se decorează cu jumătăţi de caise şi nuci.

Mousse de ciocolata cu caise si nuci

Mousse_de_ciocolata_cu_caise_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.