Mousse de ciocolata cu caise si nuci
PrinteazaMousse de ciocolata cu caise si nuci din: băutură de orez, ciocolată amăruie cu 70% cacao, zahăr brun / melasă, lichior de caise, caise şi nuci.
Ingreidente:
- 100ml băutură de orez
- 260g de ciocolată amăruie cu 70% cacao
- 4 linguri de zahăr brun / melasă
- 2 linguri lichior de caise
- caise şi nuci pentru decor
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata împreună cu băutura de. orez şi zahărul pe bain-marie, şi se amestecă- uşor cu o spatulă pentru a se topi uniform.
Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc şi se pune într-un bol metalic. Acesta se pune într-un alt bol, mai mare, plin 3/4 cu apă de la frigider şi cuburi de gheaţă.
Se bate ciocolata topită cu mixerul timp de 1 minut, după care se adaugă lichiorul de caise şi se bate în continuare până când devine o spumă fină.
Se pune în pahare şi se decorează cu jumătăţi de caise şi nuci.
Mousse de ciocolata cu caise si nuci
Pofta buna!