Mousse de ciocolata cu frisca
PrinteazaMousse de ciocolata cu frisca din: faina, zahar, oua, ciocolata, frisca, gelatina, unt.
- 40 g zahăr pudră
- 110 g făină
- 70 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 125 ml frişcă lichidă
- 250 g ciocolată albă
- 300 g frişcă bătută
- un plic gelatină
- 125 ml frişcă lichidă
- 160 g ciocolată cu 85% cacao
- un plic gelatină
- 100 g frişcă bătută
Mod de preparare:
Pentru blat, se bate zahărul pudră cu untul, se adaugă un gălbenuş, apoi făina şi se frământă bine. Se dă la frigider pentru 10 minute.
Se pune apoi blatul în tavă şi se coace timp de 20 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 160°C.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acdpere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!
La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţi şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune frişca bătută.
Se repetă procesul şi pentru al doilea mousse.
Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată albă. Se dă la rece aproximativ o oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse.
După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată neagră.
Se bagă din nou la rece timp de o oră.
Pofta buna!