Mousse de ciocolata cu fructul pasiunii
PrinteazaO reteta delicioasa de mousse de ciocolata din: piure de fructul pasiunii, cacao neagra, foi de gelatina, brandy, ou si zahar sau indulcitor natural.
- 60 ml piure de fructul pasiunii
- trei linguri cacao neagră
- două foi mari de gelatină (5 g)
- 300 g tofu silk
- o lingură de brandy
- două albuşuri de ou
- 60 g zahăr sau 3 linguri îndulcitor granulat
Mod de preparare:
Se amestecă 3 linguri de cacao împreună cu 60 ml piure/suc fructul pasiunii fierbinte, până ce cacaua se dizolvă complet. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece.
Tofu se scurge într-o sită şi se pune în blender, se adaugă mixul de cacao şi brandy, se amestecă până când compoziţia devine omogenă, adunând din când în când şi compoziţia de pe margini.
Se transferă compoziţia într-un bol şi se încorporează gelatina, după ce a fost scursă de apă. Albuşurile se bat spumă până se formează vârfuri moi la atingere, se adaugă zahărul, continuând să se bată cu telul până când se întăreşte compoziţia şi capătă strălucire.
Se încorporează în mixtura de ciocolată, amestecând uşor cu o lingură/spatulă de lemn, apoi se toarnă în forme şi se dă la rece 5-6 ore. Se serveşte decorată cu fructe proaspete.
Poftă bună!