Mousse de ciocolata cu rom
PrinteazaMousse de ciocolata cu rom din: ciocolata de menaj, unt, oua, rom, fisca, unt.
- 275g ciocolata de menaj neagra
- 125g unt
- 8 oua
- 45ml rom
- aschii de ciocolata pentru decor
Ingrediente glazura:
- 250ml frisca
- 225g ciocolata de menaj
- 30ml rom
- 30g unt
Mod de preparare:
Topiti ciocolata si untul, amestecand pentru o buna omogenizare, in acest amestec adaugati, pe rand, galbenusurile, amestecand energic dupa fiecare. Puneti apoi romul si lasati amestecul in repaus, amestecand in el doar din cand in cand.
Separat, bateti albusurile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati spuma in compozitia cu ciocolata, treptat, amestecand prin rasturnare. Opriti la rece 1/3 din compozitie, din restul coaceti doua foi in 2 tavi rotunde, egale ca diametru, unse si tapetate. Lasati foile la racit, apoi umpleti-le cu compozitia pastrata la rece.
Apasati un pic foaia de deasupra, pentru ca umplutura sa se repartizeze uniform. Puneti foile umplute la frigider pentru o noapte. Pentru glazurs, puneti frisca la fiert. Cand clocoteste, luati vasul de pe foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele mici sau rasa, romul si untul.
Amestecati ingredientele si cand amestecul este doar caldut, turnati-l peste prajitura scoasa din frigider. Deasupra ornati cu aschii de ciocolata. Puneti din nou prajitura la frigider pana in momentul servirii.
Mousse de ciocolata cu rom
Pofta buna!