Mousse de ciocolata la pahar

Printeaza

Mousse de ciocolata la pahar din: ciocolata, oua, zahar, unt, frisca.

Ingrediente:Mousse de ciocolata la pahar

Pentru spuma de ciocolată neagră:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 2 ouă
  • 20 g zahăr
  • 20 g unt

Pentru spuma de ciocolată cu lapte:

  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 2 ouă
  • 20 g zahăr
  • 20 g unt

Pentru spuma de ciocolată albă:

  • 150 g ciocolată albă
  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • 15 g zahăr

Pentru servit:

  • 200 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru spuma de ciocolată albă se pun la topit ciocolata şi untul.

După topire se adaugă gălbenuşurile. Se bat albuşurile spumă şi, când aceasta începe să se formeze, se pune zahărul. Se adaugă peste amestecul de ciocolată albă şi se toarnă în pahare.

Se lasă o oră la rece.

Se pregăteşte la fel spuma de ciocolată cu lapte, care se toarnă peste ciocolata albă şi se lasă la rece o oră.

Se pregăteşte apoi spuma de ciocolată neagră, care se va turna în pahare peste ciocolata cu lapte şi se mai lasă o oră la frigider. Se serveşte cu frişca deasupra.

Se ornează, după preferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.