Mousse de ciocolata la pahar
PrinteazaMousse de ciocolata la pahar din: ciocolata, oua, zahar, unt, frisca.
Pentru spuma de ciocolată neagră:
- 150 g ciocolată neagră
- 2 ouă
- 20 g zahăr
- 20 g unt
Pentru spuma de ciocolată cu lapte:
- 150 g ciocolată cu lapte
- 2 ouă
- 20 g zahăr
- 20 g unt
Pentru spuma de ciocolată albă:
- 150 g ciocolată albă
- 2 ouă
- 20 g unt
- 15 g zahăr
Pentru servit:
- 200 ml frişcă
Mod de preparare:
Pentru spuma de ciocolată albă se pun la topit ciocolata şi untul.
După topire se adaugă gălbenuşurile. Se bat albuşurile spumă şi, când aceasta începe să se formeze, se pune zahărul. Se adaugă peste amestecul de ciocolată albă şi se toarnă în pahare.
Se lasă o oră la rece.
Se pregăteşte la fel spuma de ciocolată cu lapte, care se toarnă peste ciocolata albă şi se lasă la rece o oră.
Se pregăteşte apoi spuma de ciocolată neagră, care se va turna în pahare peste ciocolata cu lapte şi se mai lasă o oră la frigider. Se serveşte cu frişca deasupra.
Se ornează, după preferinţă.
Pofta buna!