Mousse de frisca
PrinteazaO reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt, frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune.
- 200 g biscuiţi simpli
- 50 g unt
- 2 linguriţe cu miere
- apă
pentru mousse:
- 400 g iaurt
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 foaie de gelatină
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- sirop de căpşune
Mod de preparare:
Intr-un castronel, dizolvă gelatina în puţină apă. Pune-l într-un vas cu apă fierbinte şi amestecă până se topeşte. Pisează biscuiţii în blender şi amestecă apoi cu untul moale şi mierea dizovatăîn 1-2 linguriţe cu apă. Bate frişca spumă cu zahărul vanilat până ce paletele mixerului lasă urme în compoziţie. Dacă o baţi mai mult, frişca se poate tăia, ca maioneza.
Incorporează gelatina omogenizată în iaurtul scurs de zer. Adaugă treptat, cu mişcări verticale, frişca vanilată.
Montează desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru prăjituri. Presează bine în forme un strat de biscuiţi, apoi pune 2-3 linguri cu mousse de frişcă şi iaurt. Dă la rece câteva ore, îndepărtează inelele şi stropeşte din belşug cu sirop de căpşune. Serveşte imediat.
Mousse de frisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mousse de frisca