Mousse de frisca

Printeaza

O reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt, frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune.

Ingediente:Mousse de frisca

  • 200 g biscuiţi simpli
  • 50 g unt
  • 2 linguriţe cu miere
  • apă

pentru mousse:

  • 400 g iaurt
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 foaie de gelatină
  • 2  pliculeţe cu zahăr vanilat
  • sirop de căpşune

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel, dizol­vă gelatina în puţină apă. Pune-l într-un vas cu apă fierbinte şi amestecă până se topeşte. Pisează biscuiţii în blender şi amestecă apoi cu untul moale şi mierea dizovatăîn 1-2 linguriţe cu apă. Bate frişca spumă cu zahărul vanilat până ce pa­letele mixerului lasă urme în compoziţie. Dacă o baţi mai mult, frişca se poate tăia, ca maioneza.

Incorporează gelatina omogenizată în iaurtul scurs de zer. Adaugă treptat, cu mişcări verticale, frişca vanilată.

Montează desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru prăjituri. Presează bine în forme un strat de biscuiţi, apoi pune 2-3 linguri cu mousse de frişcă şi iaurt. Dă la rece câteva ore, îndepărtează inelele şi stropeşte din belşug cu sirop de căpşune. Serveşte imediat.

Mousse de frisca

Mousse de frisca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • mousse de frisca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.