Mousse de lamaie si coacaze
PrinteazaMousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze.
- 90 g biscuiţi digestivi
- 50 g unt
- 4 foi de gelatină
- 2 lamai
- 200 g cremă de brânză
- 3 linguri zahăr pudră
- coajă de lămâie rasă
- extract pur de vanilie
- esenţă de migdale
- 200 g frişcă
- menta
- coacaze
Mod de preparare:
Se mixează 90 g biscuiţi digestivi cu 50 g unt moale. Se repartizează în 4 cupe şi se tasează bine cu linguriţa. Se lasă la frigider 1 oră.
Se pun la înmuiat 4 foi de gelatină (10 g) timp de 5 minute în sucul de la 2 lămâi. Se încălzesc pe foc 1-2 minute, amestecând continuu, până se dizolvă gelatina. Se lasă să se răcească puţin.
Separat, se mixează 200 g cremă de brânză proaspătă cu 3 linguri zahăr pudră, coajă de lămâie rasă, extract pur de vanilie şi esenţă de migdale. La final, se adaugă 200 g frişcă proaspătă şi gelatina, amestecând uşor cu un tel.
Se toarnă în cupe şi se lasă la frigider cel puţin 2 ore.
Se decorează cu frunze de mentă şi coacăze roşii.
Pofta buna!