Mousse de lamaie si coacaze

Printeaza

Mousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze.

Ingrediente:Mousse de lamaie si coacaze

  • 90 g biscuiţi digestivi
  • 50 g unt
  • 4 foi de gelatină
  • 2 lamai
  • 200 g cremă de brânză
  • 3 linguri zahăr pudră
  • coajă de lămâie rasă
  • extract pur de vanilie
  • esenţă de migdale
  • 200 g frişcă
  • menta
  • coacaze

 

Mod de preparare:

Se mixează 90 g biscuiţi digestivi cu 50 g unt moale. Se repartizează în 4 cupe şi se tasează bine cu linguriţa. Se lasă la frigider 1 oră.

Se pun la înmuiat 4 foi de gelatină (10 g) timp de 5 minute în sucul de la 2 lămâi. Se încălzesc pe foc 1-2 minute, amestecând continuu, până se dizolvă gelatina. Se lasă să se răcească puţin.

Separat, se mixează 200 g cremă de brânză proaspătă cu 3 linguri zahăr pudră, coajă de lămâie rasă, extract pur de vanilie şi esenţă de migdale. La final, se adaugă 200 g frişcă proaspătă şi gelatina, amestecând uşor cu un tel.

Se toarnă în cupe şi se lasă la frigider cel puţin 2 ore.

Se decorează cu frunze de mentă şi coacăze roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.