Mousse de sfecla rosie
PrinteazaMousse de sfecla rosie din: sfecla rosie, mascarpone, creme fraiche, germeni de soia, lamaie, ulei de masline, fragute, sare, piper.
- 300 g sfecla rosie coapte (sau fiarta)
- 4 linguri cu mascarpone
- 150 ml creme fraiche (smantana maturata) rece
- 125 g germeni de soia
- 1/2 lamaie
- 1 lingura cu ulei de masline
- 300 g fragute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mixeaza sfecala taiata in cubulete până piure foarte fin. Adaugă şi amestecă foarte Asezonează după gust. incorporeaza creme fraîche, în compozitia in cupe/pahare şi dă la rece până în momentul servirii.
Dă germenii de soia printr-un jet de apă rece şi aşază-i apoi pe şervet de bumbac card să absoarbă apa. Pune-i într-un castron şi stropeşte-i cu zeama de Iqmâie şi uleiul de măsline. Amestecă uşor.
Pune câte o linguriţă cu salată de ger-meni în cupe, deasupra mousse-ului de sfeclă roşie, apoi frăguţe proaspete şi din nou germeni, după gust. Serveşte preparatul cât mai rece.
Mousse de sfecla rosie
Pofta buna!