Mousse de sparanghel cu creveti
PrinteazaMousse de sparanghel cu creveti din: sparanghel verde, sparanghel alb, creveti, mascarpone, unt, sare si piper.
- 20 fire sparanghel verde, proaspat
- 20 fire sparanghel alb din conserva
- 4 creveti semipreparati
- 150 g branza mascarpone
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm sparanghelul verde şi îl punem la fiert în apă cu sare. Tăiem vârfurile de la 4 fire de sparanghel verde şi le păstrăm pentru ornat. Fierbem sparanghelul verde timp de 10 minute. Scoatem într-o strecurătoare şi lăsăm la scurs. Scurgem sparanghelul alb de zeama din borcan.
Pasăm în blender fiecare tip de sparanghel separat, cu câte 30 g unt şi cu câte 75 g brânză mascarpone. Presărăm sare după gust. Dacă amestecurile obţinute sunt prea dense, le diluăm cu puţină apă în care au fiert firele de sparanghel.
Decojim creveţii şi îi prăjim în untul rămas, împreună cu vârfurile de sparanghel păstrate. Asezonăm cu sare şi piper. Pregătim cupele. Punem un strat de piure de sparanghel verde, unul alb şi ornăm cu câte un crevete şi un vârf de sparanghel.
Mousse de sparanghel cu creveti
Pofta buna!