Mousse de sparanghel cu miere

Printeaza

Mousse de sparanghel cu miere din: sparanghel, sare, gelatina, smantana, oua, miere.

Ingrediente:Mousse de sparanghel cu miere

  • 500 g sparanghel alb
  • sare
  • 4 foi de gelatină
  • 20 ml smântână dulce
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g miere

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se curăţă de coajă şi de capetele lem­noase, apoi tijele curăţate se taie bucăţele şi se fierb până când se înmoaie bine. Se scurg şi se lasă la răcit. Gela­tina se înmoaie în apă rece.

Sparanghelul răcit se pasează şi se trece printr-o sită. Smân­tână dulce se bate pentru a obţine o frişca ţeapănă.

Gălbenuşurile se ames­tecă la bain mărie, se în­corporează mierea, apoi crema se bate până când devine spumoasă. Se stoarce gela­tina şi se înglobează în cremă împreună cu piureul de spa­ranghel.

Mousse-ul se lasă apoi la răcit în apă cu gheaţă.

Inainte ca mousse-ul să se răcească, se înglo­bează frişca. Compoziţia se ţine apoi circa 3 ore la frigi­der, după care se serveşte îm­preună cu compot de fructe (de exemplu de rubarbă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.