Mousse de sparanghel cu miere
PrinteazaMousse de sparanghel cu miere din: sparanghel, sare, gelatina, smantana, oua, miere.
- 500 g sparanghel alb
- sare
- 4 foi de gelatină
- 20 ml smântână dulce
- 3 gălbenuşuri
- 100 g miere
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă de coajă şi de capetele lemnoase, apoi tijele curăţate se taie bucăţele şi se fierb până când se înmoaie bine. Se scurg şi se lasă la răcit. Gelatina se înmoaie în apă rece.
Sparanghelul răcit se pasează şi se trece printr-o sită. Smântână dulce se bate pentru a obţine o frişca ţeapănă.
Gălbenuşurile se amestecă la bain mărie, se încorporează mierea, apoi crema se bate până când devine spumoasă. Se stoarce gelatina şi se înglobează în cremă împreună cu piureul de sparanghel.
Mousse-ul se lasă apoi la răcit în apă cu gheaţă.
Inainte ca mousse-ul să se răcească, se înglobează frişca. Compoziţia se ţine apoi circa 3 ore la frigider, după care se serveşte împreună cu compot de fructe (de exemplu de rubarbă).
Pofta buna!