Mousse cu gem

Printeaza

Mousse cu gem din: gem de zmeura si rodie, zeama de lamaie, lapte, zahar, pastaie de vanilie, gelatina, smantana, albusuri, zmeura, menta.

Ingrediente:

  • 200g gem de zmeură şi rodie
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 250ml de lapte
  • 200g de zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1/2 plic de gelatină
  • 250ml de smântână dulce
  • 2 albuşuri
  • 150g de zmeură
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

 

Mod de preparare:

Se scot seminţele de la păstaia de vanilie, iar coaja se pune împreună cu laptele şi 50g de zahăr într-o oală, la foc mediu.

Când laptele aproape începe să fiarbă, se ia de pe foc, se scoate păstaia de vanilie şi se adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Se lasă să se răcească.

Se bate smântână, iar în alt bol, albuşurile cu zaharul ramas. Intr-un castron, se amestecă cu grijă frişca bătută şi mixul de albuşuri cu amestecul de lapte răcit.

Se acoperă amestecul cu folie de plastic şi se lasă la răcit timp de 6 ore.

Se amestecă gemul de zmeură şi rodie cu zeama de lămâie, ca să devină mai fluid.

Pentru a servi, se folosesc borcane sau pahare şi se alternează straturile de mousse cu straturi de gem. Se ornează cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.

 

Mousse cu gem

Mousse_cu_gem

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.