Mousse de lămâie cu căpşuni
PrinteazaO reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt.
- 350 g capsuni
- 1 pliculet gelatina pudra
- 125 ml apa rece
- 150 g zahar pudra
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 125 ml zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline light
- 1 ou mare
- 300 g iaurt degresat
Mod de preparare:
Se curata capsunile de codite si se taie in bucati mari. Se lasa deoparte. Se presara gelatina peste jumatate din cantitatea de apa rece, intr-un castronel. Se lasa sa se absoarba 5 minute.
Se amesteca restul de apa cu zaharul pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, uleiul si oul intr-o cratita potrivita, pana se omogenizeaza. Se fierbe la foc mic amestecand continuu aproximativ 5 minute sau pana cand compozitia este fierbinte. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana cand gelatina s-a dizolvat.
Se ia de pe foc si se pune intr-un castron. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand din in cand. Apoi se adauga iaurtul. Se aranjeaza un strat de capsuni si un strat de mousse de lamaie in 8 boluri pentru desert. Se acopera si se dau la frigider aproximativ 3 ore sau pana se intaresc.
Mousse de lămâie cu căpşuni