Mousse de lamaie verde
PrinteazaO reteta delicioasa de Mousse de lamaie verde din: suc de lamaie verde, lamaie, verde, ciocolata alba, vodca, foaie de blat, jeleu, colorant, gelatina, albus de ou, zahar, fructe de padure si frisca.
- suc de lamaie verde 155 ml
- lamaie verde (coaja) 60 g
- ciocolata alba 70 g
- vodca sau limoncello 5 ml
- foaie de blat 100 g
- jeleu neutru 50 g
- colorant galben (lichid) 1 m
- gelatina foaie 16 g
- albus de ou 95 g
- zahar 215 g
- fructe de padure 50 g
- frisca 370 g
Mod de preparare:
Se fierbe sucul de lamâie cu coaja de lamâie (razatura) si zaharul (25 g), apoi se adauga gelatina foaie care a fost pusa în prealabil în apa rece si apoi topita la foc mic. Se realizeaza o bezea italiana din zahar (190 g) umezit cu apa si fiert pâna când compozitia se leaga fara sa-si schimbe culoarea.
Compozitia astfel obtinuta se adauga peste albusurile batute spuma la mixer la viteza mica. Jumatate din fiertura de lamâie se adauga peste bezeaua italiana si jumatate peste frisca batuta. Se amesteca totul.
Crema obtinuta se pune în forme de prajituri, asezând la baza o foaie de blat de tort, însiropata cu sirop de zahar aromat cu vodca sau cu limoncello. Se da la rece pentru o ora si se orneaza cu decor de ciocolata alba, jeleu neutru si fructe de padure.
Mousse de lamaie verde
Pofta buna!