Mousse de lamaie

Printeaza

Mousse de lamaie din: crema de lamaie, mascarpone, oua, lamai, zahar.

Ingrediente:

  • 240 g cremă de lămâie
  • 120 g mascarpone
  • 4 albuşuri
  • 4 ouă
  • 4 lămâi
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri amidon zmeură

 

Mod de preparare:

Mousse de lamaie: Cu o zi înainte de pregătirea spumei, se face crema de lămâie, pentru care se presează lămâile de suc. Amidonul se desface cu puţin suc de lămâie şi apoi se pune în suc.

Sucul se amestecă apoi cu zahărul şi ouăle bătute. Se amestecă şi se pune pe foc până devine o cremă groasă, care se lasă la frigider pentru o noapte.

A doua zi, se mixează crema de lămâie cu mascarpone. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă cu delicateţe. Se repartizează amestecul în vasele de servit şi se lasă 6 ore la frigider.

Se serveşte cu zmeură.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.