Mousse cu lichior de cafea in crema de ciocolata
PrinteazaMousse cu lichior de cafea in crema de ciocolata din: ciocolată, ulei de măsline, unt, ouă, zahăr, chili, sare, ciocolată albă, lichior de cafea, zahăr, cireşe, lămâie.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată
- ulei de măsline
Pentru mousse:
- 100 g ciocolată
- 30 g unt
- 2 ouă
- 40 g zahăr
- chili
- sare
Pentru crema:
- 60 g ciocolată albă
- 30 g unt
- 30 ml lichior de cafea
- 1 lingură cu zahăr
- 8 cireşe
- 1 felie de lămâie
Mod de preparare:
Unge cu puţin ulei formele de brioşă şi aşază în fiecare folie alimentară. Pune în fiecare câte 1 -2 linguri cu ciocolată topită şi tapetează cu ea interiorul, apoi dă-le la rece.
Pentru mousse, topeşte ciocolata pe baie de aburi. Dă deoparte şi adaugă untul. Amestecă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr şi chili, iar la final, cu ciocolata topită.
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi restul de zahăr şi încorporează-le în amestefcul de mai sus.
Separat, topeşte ciocolata albă, adaugă untul şi lichiorul. Amestecă până ce obţii o cremă aerată şi fină
Scoate cupele de ciocolata din frigider şi îndepărtează folia. Pune în fiecare mousse de ciocolată, apoi o lingură de cremă albă şi acoperă cu mousse de ciocolată.
Stropeşţe cireşele cu zeamă de lămâie şi dă-le prin zahăr. Decorează fiecare cupă de ciocolată şi serveşte de îndată.
Mousse cu lichior de cafea in crema de ciocolata
Pofta buna!