Mousse savuros de ciocolata
PrinteazaMousse savuros de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, Cointreau, frisca lichida, cupe din ciocolata neagra, coacaze.
- 300 g ciocolată cu lapte
- 50 g unt nesărat
- 5 ouă medii, separate
- 2 linguri cu Cointreau (sau lichior de portocale)
- 15 ml frişcă lichidă
- 6-8 cupe din ciocolată neagră sau forme ramekin
- coacăze roşii, pentru decor
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, topeşte ciocolata şi untul, la bain-marie, sau în cuptorul cu microunde. Adaugă gălbenuşurile şi lichiorul. Bate compoziţia până se întăreşte, folosind un mixer. Separat, bate albuşurile până se întăresc.
Adaugă-le în compoziţia de ciocolată şi omogenizează. Cu lingura pune compoziţie în forme şi lasă-le la frigider până se întăreşte crema. Decorează cupele cu coacăze roşii înainte de a servi.
Pofta buna!