Mousse de ciocolata la pahar din: ciocolata, oua, zahar, unt, frisca. Ingrediente: Pentru spuma de ciocolată neagră: 150 g ciocolată neagră 2 ouă 20 g zahăr 20 g unt Pentru spuma de ciocolată cu lapte: 150 g ciocolată cu lapte 2 ouă 20 g zahăr 20 g unt Pentru spuma de ciocolată albă: 150 g […]
Mousse cu sirop de artar
PrinteazaMousse cu sirop de artar din: gelatina, sirop de artar, oua, rom, smantana, foite de migdale.
- 3 foi de gelatină albă
- 180 ml sirop de arţar
- 3 gălbenuşuri
- 2 cl rom maro
- 400 ml smântână dulce
- foiţe de migdale prăjite
Mod de preparare:
Gelatina se lasă 10 minute să se înmoaie în 2 linguri de apă, după care se stoarce.
Se încălzeşte puţin fsiropul de arţar, apoi se dizolvă în el gelatina.
Se bat albuşurile până devin foarte spumoase, după care se încorporează siropul de arţar cu gelatină şi romul.
Se bate smântână dulce până devine tare şi se încorporează în crema de sirop de arţar – nu trebuie însă amestecat prea mult!
Mousse-ul se lasă la frigider să se întărească. Se serveşte ornat cu migdale presărate pe deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu vanilie
Mousse de ciocolata cu vanilie din: gelatina, apa rece, apa calda, zahar, cacao, smantana, esenta de vanilie. Ingrediente: ½ pachet de gelatină 1 lingura de apa rece ¼ ceasca apa fierbinte ½ ceasca de zahăr ⅓ ceasca cacao 1 ceasca smantana ½ linguriță esenta de vanilie Mod de preparare: Adaugati jumătate dintr-un pachet de […]
Pofta buna!