Mozzarella cu broccoli in aluat
PrinteazaMozzarella cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar, broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper, patrunjel.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 50 g drojdie
- 200 ml apa calduta
- 50 ml ulei de masline
- 10 g zahar
pentru umplutura:
- 400 g broccoli
- 250 g morcovi
- 200 g mozzarella
- 250 g urda
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 10 g nucsoara
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Pui făina într-un vas şi faci o adâncitură în care sfărâmi drojdia, apoi presari zahărul şi torni şi o ceaşcă cu apă caldă.
Amesteci puţin şi acoperi vasul, apoi laşi la dospit aproximativ 1/2 oră.
Adaugi apa, puţină sare şi uleiul şi le frămânţi bine până când aluatul se ia de pe mână. Acoperi şi laşi la crescut.
Intre timp, pregăteşti umplutura; toci morcovii, desfaci în bucheţele broccoli şi apoi le tai tot cubuleţe.
Pui la fiert în apa deja clocotită 10 minute, apoi clăteşti cu apă rece.
Tai mozzarella cubuleţe, o ames teci cu urda, cu usturoiul pisat şi cu oul, apoi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară.
Ungi tava, împărţi aluatul în 4 părţi, întinzi o foaie, o umpli pe jumătate şi pui cealaltă peste.
La fel procedezi cu fiecare foaie.
Le aşezi în tavă, le ungi cu ulei de măsline şi le laşi în cuptorul deja încălzit 30 minute.
Mozzarella cu broccoli in aluat
Pofta buna!
Interesanta ideea asta cu mozzarella si broccoli