Mozzarella cu sfecla si castravete
PrinteazaMozzarella cu sfecla si castravete din: sfecla rosie, castarvete, ceapa, mozzarella, otet de vin alb, mustar, zahar, piper, ierburi asortate, ulei de masline.
- 4 sfecle rosii mici fierte
- 1 castarvete
- 1 ceapa
- 300 g mozzarella
- 3 linguri otet de vin alb
- mustar
- zahar
- sare
- piper
- ierburi asortate (patrunjel, busuioc)
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se decojeste sfecla si se taie felii groase de circa 3 mm. Se taie castravetele. Se taie rondele subtiri. Se lasa sa se scurga mozzarella si se taie felii groase de circa 5 mm.
Dressing: se amestecă oţetul cu 1 vârf de cuţit muştar, 1 vârf de cuţit zahăr, sare, piper şi 1 lingură verdeaţă tocată. Se înglobează uleiul cu telul.
Pe farfurii se asamblează câte un turn din sfeclă roşie, castravete, rondele de ceapă şi mozzarella; se stropesc cu dressingul. Se ornează cu frunze de pătrunjel. In loc de sfeclă roşie, se pot folosi şi felii de la câteva roşii mari cărnoase.
Mozzarella cu sfecla si castravete
Pofta buna!