Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac
PrinteazaO reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din: mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac, rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 100 g mozzarella
- 6 felii de pâine toast
- 6 fileuri de anşoa în ulei
- 2 ouă
- 2 dovlecei (zucchini)
- 5 flori de dovleac
- 1 roşie
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri lapte
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare si piper
Mod de preparare:
Curăţă de coajă feliile de pâine, umezeşte-le cu puţin lapte şi aşază pe 3 dintre ele felii subţiri de mozzarella şi câte 2 bucăţi de file de anşoa. Acoperă-le cu celelalte 3 felii de pâine.
Taie sandviciurile obţinute pe diagonală şi presează-le. Bate ouăle şi trece triunghiurile prin ele, scurge-le şi trece-le apoi prin pesmet.
Pune paneurile pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar şi frige-le circa 5 minute pe ambele părţi, având grijă să nu se înnegrească.
Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele, apoi taie-i julien. Pune-i într-o tigaie neaderentă cu uleiul încins şi că- leşte-i împreună cu usturoiul zdrobit. Taie florile de dovleac şi adaugă-le în tigaie.
Sărează şi piperează dovleceii, după gust, apoi pune-i pe mijlocul farfuriilor, aranjând deasupra triunghiurile pane. Decorează cu bucăţele de roşii proaspete şi serveşte imediat.
Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac
Poftă bună!