Mozzarella pane

Printeaza

Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua, smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii, busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar.

 

Ingrediente:

  • 500 g mozzarella
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4-5 oua
  • 100 g smantana
  • busuioc
  • 350 g pesmet
  • 75 g unt
  • 100 g nuci
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 360 g piure de rosii
  • piper negru macinat
  • sare
  • busuioc
  • o lingurita otet balsamic
  • o lingurita ulei de masline
  • o lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Se taie mozzarella pe lung şi se fac bucăţi potrivite. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară busuioc şi se lasă câteva minute.

Se topeşte untul, se rumeneşte câteva minute cât să devină auriu si se adaugă nuca măcinată şi pesmetul.

Se bat ouăle separat cu sare si piper şi se adaugă smântână.

In piureul de roşii se adaugă sare, piper, zahăr, busuioc măcinat, otet si ulei de măsline.

Se lasă câteva minute să fiarbă în clocot si se dă deoparte să se răcorească.

Se trec bucăţile de mozzarella prin compoziţia de pesmet cu nucă şi prin ou. Se prăjesc în uleiul încins pâna ce devin aurii.

Se scot şi se scurg pe şervet absorbant şi se servesc cu sosul de roşii.

 

Mozzarella pane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.