Aperitiv cu rosii, mozzarella si busuioc din: busuioc, ulei de masline, mozzarella, rosii, piper. Un aspect cheie al aperitivelor este capacitatea lor de a aduna oamenii împreună. Ele sunt adesea asociate cu momente sociale și conviviale, fiind un pretext excelent pentru conversații și interacțiuni în cadrul unui grup. De asemenea, ele permit oaspeților să guste […]
Mozzarella picanta
PrinteazaMozzarella picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc.
- 400 g mozzarella
- 3-4 rosii
- 3-4 ardei
- sare
- boia iute
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite otet balsamic
- 2-3 lingurite pesmet sau crutoane macinate
- 50 g migdale pisate
- 3-4 catei de usturoi
- cateva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pentru început, se scoate brânza mozzarella din cutie, se lasă să se scurgă de zer şi, dacă este bucată întreagă, se taie cubuleţe sau rondele.
Se curăţă ardeii şi roşiile, se spală, se şterg bine şi se toacă cubuleţe cât se poate de mici.
Se pun într-un bol şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă pesmetul, migdalele măcinate, boiaua iute şi se amestecă uşor să nu se zdrobească.
Salata se asezonează cu uleiul de măsline şi oţetul balsamic, iar dacă este nevoie, se mai adaugă sare şi boia şi, eventual, pesmet sau crutoane măcinate.
Pe deasupra, se adaugă bucăţile de mozzarella, se amestecă uşor să nu se zdrobească iar, la sfârşit, se adaugă usturoiul proaspăt tăiat şi se ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Mozzarella picanta
Pofta buna!
poate iti place si:
Aperitiv cu rosii, mozzarella si busuioc
Pofta buna!