Mozzarella cu roşii, usturoi si sos de nuci
PrinteazaO reteta de mozzarella cu rosii, usturoi si sos de nuci din: rosii cherry, mozzarella, usturoi, frunze de marar, nuci, ulei de masline, sare si piper.
- 500 g rosii cherry
- 400 g mozzarella
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura frunze de marar
- 150 g nuci macinate
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălati roşiile şi frunzele de mărar, lăsaţi-le să se scurgă de apă. Tăiaţi mărarul şi usturoiul curăţat cât mai mărunt, apoi frecaţi-le cu putină sare într-un mojar sau mărunţiti-le cu un blender. Adăugaţi nucile şi uleiul.
Când aţi obţinut un sos omogen, adăugaţi sare şi piper, după gust. Puneţi roşiile şi mozzarella într- un castron şi adăugaţi deasupra sosul. Amestecaţi bine şi serviţi preparatul rece.
Mozzarella cu roşii, usturoi si sos de nuci
Pofta buna!