Mozzarella cu spaghete si sos de rosii
PrinteazaO reteta simpla de mozzarella cu spaghete si sos de rosii din: ceapa, usturoi, busuioc, telina verde, ulei de masline, rosii, spaghete, sare, mozzarella, oua, parmezan, faina, unt si piper.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura busuioc
- 2 fire telina verde
- 8 linguri ulei de masline
- 800 g rosii decojite
- 500 g spaghete
- sare
- 250 g mozzarella
- 2 oua
- 100 g parmezan ras
- faina
- unt
- piper
Mod de preparare:
Se toata usturoiul si ceapa. Se taie frunzele de busuioc. Se curata telina si se taie cuburi. Se incing intr-o cratita 3 linguri ulei si se caleste ceapa si usturoiul.; se adauga telina si se caleste. Se adauga apoi rosiile si se lasa sa fiarba 15 minute. Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Mozzarela se taie felii groase de circa 2 cm. Se bat oaale cu parmezan. Mozzarella se tavaleste initial prin faina, apoi prin compozitia de ou; se incing intr-o tigaie 5 linguri ulei si se rumenesc feliile circa 1 minut pe fecare parte. Se inglobeaza sosul de rosii, busuioc si 1 lingurita de unt; se condimenteaza cu sare si piper.
Se scurg pastele si se amesteca impreuna cu sosul. Mozzarella se serveste pe farfurii cu paste si sos si se orneaza cu busuioc.
Mozzarella cu spaghete si sos de rosii
Pofta buna!